Alla inlägg under april 2009

Av Eva - 13 april 2009 09:29

Väl framme i Paksuniemi fick vi mat, mums med köttsoppa. Micke gnällde för att jag kör sakt :O) Nåja jag kör enligt hastighetsbegränsnigarna och de gjorde verkligen inte Moa, som då körde hans bil. (Då menar jag hans tjej Moa, inte min dotter)


På fredagen packade ungdommarna bilen och begav sig till Björkliden för att åka bräda, vi andra inklusive Olle (Moas hund) packade iväg oss med skotrar och kälke och for till Sevujärvi. Det är en lite, liten by 2½ mil in i skogen, där föddes min mormor. Huset finns kvar och det är alldeles fallfärdigt, Abbe sa att det ser ut som om en storm tagit sönder det. Gardiner hängde trasiga kvar i fönstret....man får tankar om hur de levde här för många, många år sedan. Brevid detta fallfärdiga hus har min mamma och pappa en liten stuga med sovalkov, utedass och bastu, ett väldigt mysigt ställe.


På lördagen så stannade vi i Paksunimei, Micke och Moa for till Riksgränsen för att åka lite bräda. Jag tog flickorna och åkte in till staden och fikade med min vän Anita. Barnen åkte skoter och vi satt ute på em i solen och bara njöt.


På söndag for jag och Saga in till staden, tankade bilen och handlade lite. Ungdommarna packade bilen och begav sig hemmåt. De har ju en aning längre att köra eftersom deras slutstation är Umeå och de tänkte sova i Luleå hos oss innan de fortsatte. Det är ju bara Moa som kör nu och hon har precis som jag nyss fått körkortet, en månad före mig ungefär.


Nu är det måndag och vi skall åka hem, men vi måste vänta på Abbe som är och plogar med morfar på LKAB. När morfar sa att han fick följa med honom så var vi bara tvungen att låta han fara, alla ni som känner Abbe vet ju att nu är han i himlen :O) Han är en sann arbetare och detta var det bästa som kunde hända, nog för att han och Melina varit i skogen med morfar och Pappa Ben och sågat ved. Men detta att få fara till morfars jobb och jobba med honom, det är grejer de!


Nu skall jag packa bilen så den är klar för avfärd då Abbe kommer och vi fått i oss lite lunchmat.


Tjingeling

Av Eva - 9 april 2009 17:22

Vi har kommit fram för någon timme sen, resan gick bra och jag körde själv hela vägen. Visst känns det, det var min första långresa, men fler kommer det att bli och övning ger färdighet :O)

I helgen skall vi åka skoter, pimpla och bara mysa, skall även få en dejt med min vän Anita som bor inne i Kiruna :O)


Tjing

Av Eva - 9 april 2009 06:59

Har sovit på soffan i natt, för Olles skull :O) Olle är Moas (Mickes tjej) hund och nu sover han här igen. Förra gången så var han så orolig och morrade till varje ljud han hörde, men i natt så har han sovit, skönt!

Var ut med honom 5.30, innan jag skulle köra min Moa till flyget, fatta jag har körkort och kan skjutsa mina barn själv :O) Det är en fantastisk känsla, detta skulle jag gjort för länge sedan....

Nu skall jag börja packa och städa undan här för vi åker till Paksuniemi idag, för att fira Påsk med mormor och morfar, barnen har räknat dagarna.

Men där finns det oxå dator och bredband så jag uppdaterar vad vi hittar på och hur resan gick eftersom det är jag som skall köra ;) Men det är tur att pappa Ben följer med om jag tycker att det är för jobbigt, men vi får se återkommer om den saken...


Och till er all häxor som är på väg till Blåkulla, ta det lungt!


Av Eva - 8 april 2009 07:32

Igår var jag ensam sent på kvällen och hälsade på Ate, vilken skön känsla att fara själv när alla andra sover :O)

Idag kommer pappa Ben hem, vi skall hämta honom på Kallax, men först skall vi till Norrskenet för Marcus skall till skoldoktorn. Han växer lite sakta tycker skolsköterskan så då är hon tvungen att erbjuda ett besök hos skoldoktorn. Men eftersom de tre små har påsklov så far vi allesammans :O) Hur det nu skall gå, hehe

Nu skall jag försöka få upp Marcus.....han är inte den lättaste personen att väcka, det går så långt ibland att jag måste skvätta lite vatten på honom, för han är okontaktbar. Denna kille kan ligga i sängen och sova med telefonen brevid på högsta volymen och ändå ha minst 25 missade samtal då vi försökt ringa och väck honom. Hur skall det gå den dagen han måste vakna av sig själv?? Man kan ju undra....

Nåväl, idag skall jag väcka honom.....får se om det måste bli med vatten...

Av Eva - 7 april 2009 17:56

Som ni förstår så har min lilla bil fått rulla flera mil sen igår em, vi har varit runt halva staden igår kväll och idag har vi varit och lämnat Mackan på Ormberget, Moa på skolan, till Toysarus och så till Råneå och träffat lilla Lotta och Lillemor :O)

Har en tanke på att fara iväg själv en stund ikväll...om de tre små djuren somnar i vettig tid :O) Få se vad man då hittar på, hehe...är ju fri som en fågel nu!

Nu sitter två små sötisar i badet och om en stund skall jag få dem att slappna av....tror att de är trötta sen igår...det blev ju en aning sent :O)


Av Eva - 6 april 2009 22:28

Idag fick jag mitt körkort! Det känns helt fantastiskt underbart och så overkligt på samma gång. Kvällen har vi inte helt oväntat spenderat i bilen :O) Mina tre små knoddar har fått ränna med mig, de har en stund tagit en tupplur och det behövdes nog, för vi var inte hemma förrän kl. 22.00 Men vad gör väl det, för vi har Påsklov nu, en hel vecka och det är så skönt!

Idag när uppkörningen närmade sitt slut så blev jag klart nervös....så sa Ulrika (som uppkörningskvinnan hette) " Idag blir det körkort!" Jag vart så glad att jag grät, haha....men nu har jag mitt efterlängtade kort :) Så nu mina vänner kommer det nog en flitigare vän på besök.

Men nu skall jag lägga mig i soffan och slappa.....men det finns en sak som jag vill skrika ut högre än körkortet....men jag vet inte om jag får det än..så jag återkommer om den saken!


Tjingeling från en väldigt, väldigt glad tjej!

Av Eva - 6 april 2009 09:44

Som alla riktiga häxor så reser jag snart ivär :O) jag tar med större delar av min familj och vi landar i Paksuniemi. Där bor min mor och far och mina små längtar och räknar dagarna dit. De enda av mina barn som inte kommer dit är Maria och Moa, Mia blir hemma med sin sambo de har fullt upp med att rensa lite till för om ett par tre veckor bär flyttlasset till Bergviken. Det blir nära och det blir så jätte kul! Moa flyger till sin kille i Sthockholm och får känna på vårväder. Det skall bli ganska kul att komma iväg faktist, båda min äldsta killar är ju med och jag vill spendera lite tid med dem oxå. Och Micke har med sin flickvän Moa och det är en bra chans att få lära känna henne bättre oxå. Mackan är överlycklig för att storebror följer, det innebär Björkliden och snowboard!

Påskharen (läs mormor) har redan fixat med påskägg åt barnen så inget stress med det.

Nej börja göra mig färdig, skall in på stan och banken så att Moa får ut pengar, sötungen är ju inte 18 år än, hehe så jag och hennes pappa måste godkänna hennes uttag från sparkonton. Men han är i Kiruna så han kommer att gå in på banken där och lehitimera sig och vi går här...lite struligt, men banken säger att det fungerar så det är ju bra.


Tjingeling

Av Eva - 5 april 2009 08:45

Har säkert nått med inställningar att göra, men ibland så fungerar inte tangentbordet. Det är verligen irriterande, speciellt när jag hade flera protokoll att skriva klart. Men nu så fungerar det tacka vare nån uppdatering....:O)

Hur som helst så mår jag mycket bättre nu, har haft feber i ett par dagar och ont i halsen. 

Denna vecka har varit en bra vecka ändå, många bra saker har hänt, som gör att man blir glad. Återkommer med detaljer......;)

Nu morgonkaffe!


Tjingeling!

Ovido - Quiz & Flashcards