Alla inlägg under februari 2009

Av Eva - 10 februari 2009 13:20

Hon bär på lite feber och det går ju verkligen inte för sig nu så hon är hemma för att krya på sig, sjuka barn inför helgen kan vi ju inte ha! Vi skall åka till fasters lillsessor så det så!

Snart så skall jag hämta trolltygen på dagis, moster Kin skall få två leveranser av söta barn och jag och pappa Ben tar en leverans till Bensbygården och stallet :)

Vilken tur att moster Kin är ledig idag! Tack för att de får komma, men Abbe är verkligen besviken för att du flyttat, hehe Bättre sent än aldrig!

Och så skulle vi behöva handla lite, det är tur att mataffärerna är öppna länge.....för det blir efter stallet, när Melina sitter i badet och de två paltarna sitter i soffan och Moa som syskonvakt, en helt suverän lösning.

Nej lite att gör nu en timme innan dagis....tjingeling

Av Eva - 10 februari 2009 06:22

Ja så blir det tyvärr, med körkortet.....eftersom min bilskolelärare far till Kina. Pratade med henne igår och fick en tid inbokad när hon kommer tbk, sen vet jag ingenting....men jag skall passa på att köra med Kenneth nu när han är hemma och få mer flyt och så skall jag göra bort teorin medans min lärare är borta. Mer förberedd kan jag inte bli....så det blir nog ett marskort, men har jag vänatat i 22 år så vad gör någon vecka då?? :O) Ingenting faktist! Jag vet ju att jag är i slutklämmen nu och bara det är ju helt fantastiskt roligt!

En annan sak som hänt här hemma är att Pappa Ben måste ramlat el så läser han min blogg för det händer grejer här hemma, han städar och hänger tvätt så man nästan ramlar baklänges, äntligen säger jag!

Idag är jag ruskigt trött, det blir John Blund för sen skall jag på ridskola med Melina och hade tänkt få köra dit, så jag måste fråga min älskade storasyster om jag kan låna hennes bil :O) Det är som f-n att vi har automat på vår bil, annars skulle jag kunna köra jätte mycket, men, men...

Av Eva - 9 februari 2009 09:15

Veckan består av måndagar och fredagar all tid där mellan går av bara farten :) Men det är bra det för vi skall åka bort till helgen, vi tänkte våldgästa Kalix Nyborg, min lillebror och hans familj. Låta våra barn leka sig less på varandra, äta gott och kanske dricka nått gott och bara vara, det skall bli mysigt. Så håll i hatten för snart kommer vi , haha

Annars så är det inte så mycket som händer....jag skall sova nu en stund...sen körskolan.....mysa med trollungarna....natta dem och sen åter till jobbet, nu är det två nätter kvar och nätterna har varit ganska lugna, det är skönt för omväxlingsskull. För det kan vara riktigt tufft....

Nej nu behöver jag söööömmmnnn.....gääääääääässspppp

Av Eva - 8 februari 2009 17:20

Jag som hade tänkt få övningsköra lite idag, men det ville inte han som styr över vädrets makter. Det är så mycket snö överallt och det slutar inte komma ner från himlen och dessutom så finns det inte en enda traktor i skyte och detta har hållit på sen natten, helt otroligt!

Nu vill vi ju att snön skall börja avta och vårsolen skall visa sig lite smått bara för att vi skall få en hum av vad som väntar oss.....förhoppnigsvis, en skön vår och en underbar sommar :O) Det är iaf vad som står på önskelistan just  nu, inte högst upp men någon rad nedanför. Min högsta önskan är att körkortet skall bli klart inom snar framtid...oj vad mitt liv blir enklare då :O)

Nej nu till spisen, familjen skall få en så avanserad rätt som pyttipanna och ägg, hehe....men, men jobbar man natt så gör man, då vill man ha enkla lösningar.

Ha det gottigt!

Av Eva - 8 februari 2009 07:20

Det borde innebära att vardagen blir så mycket enklare.....men så är inte fallet i denna familj :( När han anlände hemmet på fredag em så blev två tjejer glada för stunden, sen satte sig Melina framför datorn och sa att hon inte hade tid med sin pappa :O) och Saga bänkade sig i sin mammas knä, Abbe hade inte ens lyft blicken från teven där han låg i soffan och inte ens ett Hej fick pappan. Abbe tar det hårt när pappa är borta, men vår vardag börjar fungera bättre nu när jag ändrat strategi med honom.

Abbe gråter då jag skall till jobbet och vill inte att jag skall fara och det gör ont i mamma hjärtat, min lille prins :)

Hur som helst så borde det praktiska fungera bättre här nu när han är hemma, att tvätten blir hängd, diskmaskinen fylld och barnens kläder upplockade från golvet i hallen, men det kan man glömma.....tyvärr det är bara att göra det när man kommer hem från sitt nattskift. Blä!

Han har själv jobbat natt veckan som varit och var ganska sur och tvär i telefon, så jag sa åt honom och fick till svar att jag skulle lyssna på mig själv då jag jobbat natt. Då blev jag förbaskad och sa, men du får iaf sova och slipper ta hand om tre små barn som skall till dagis, ha mat, rena kläder och sövas och du har dessutom inte en tonåring som har/haft det jobbigt.

Så det är väldigt skönt för mig att han jobbar borta, även om det är jobbigt för Abbe....så där blir jag ego, men jag orkar inte vara mamma till en vuxen man :O)

Av Eva - 6 februari 2009 07:12

Sitter och läser lite bloggar så här på morgonen innan jag skall jaga upp hela ungskocken :O) Hamnade på en 15 årig tjejs blogg som bor här i stan och det är nästan skrämmande vad hon skriver. om alkoholfester varje helg, om onenightstands och om en mamma som gör hennes inlämningsuppgifter!! Visst skall man hjälpa sina barn med läxor, men vad hjälper det dem om man gör uppgifterna åt dem???

Visst jag skall inte moralisera för mycket, jag vet ju att mina barn i tonåren oxå druckit sig fulla, men jag vet oxå att det inte är varje helg och jag vet deras inställning till sex. Hur som helst så var det en lite skrämmande blogg, man kan ju fundera på hur det kommer att gå för den tjejen, bra för hoppningsvis.

Jag tänker iaf fortsätta jaga mina barn, hålla koll på dem så gott jag kan och absolut inte försöka rädda dem genom att  göra deras skoljobb. :O)


Hejsingsvejsing

Av Eva - 5 februari 2009 20:51

Ja då var det dags igen med nattskiften :O) Nu skall jag jobba med Morgan, för systeryster skall vara utan sina nätter ett tag iaf. Själv tror jag att hon aldrig tar tbk dem, det är inte det lättaste att skifta dag/kväll/natt då är det bättre att bara gå natt. Jag kommer iaf tragla på med mina nätter, trivs bra med dem och den långa ledigheten som de ger efteråt :O)

Men sen när mitt körkort är klart då skall jag gå in och jobba extra dagtid om någon är sjuk el om det fattas på nått skift. Men nu är min ledighet vigd till körningar och teori och givetvis allt annat man måste hinna med, de tre små grisarna och deras större syskon.

Just nu sover iaf Saga, Melina hon är envis likaså Abbe el så är det för att de vet att pappa Ben kommer i morgon, lite svårt att slappna av de har ju verkligen saknat honom.

Jag väntar bara på att tvättmaskinen skall centrufugera klart så skall jag hinna hänga tvätten innan det är dags att bege sig till " Huset som Gud glömde"

Ha en trevlig kväll!


Tjingeling

Av Eva - 3 februari 2009 08:28

Men vad händer igår kväll, då jag trodde att jag skulle få slöa i soffan tills John Blund kom. Jo det vaknar två barn (Melina hade inte somnat) så alla var vakna, vägrade somna :( Så jag la alla i min säng, släckte alla lampor och demostrativt visade att det ÄR natt och vi är INTE vakna då. Det gick ju för alla utom för Saga, när vi tre somnat skönt så vaknar jag av att någon hoppar och skrattar i sängen....lilla Saga som inte kunde somna, haha Jag fick säga till med den bestämdaste rösten " Nu ligger du ner och blundar! Annars så väcker du Abbe och Melina" Det gick till slut, men fick påminna henne 3-4 gånger.....nåja nu har vi vaknat efter att ha sovit i riktig mamma/barn hög, mysigt men trångt. Melina är feberfri, men blir hemma idag, de andra två får gå på dagis.

Själv skall jag plugga teori, min favoritsysselsättning nu på dagarna.


Ha en bra dag! Tjingeling

Ovido - Quiz & Flashcards